Combifinale Hoorn: veelzijdig en spannend

150913 Boet 1e finish Combi FinaleHoorn, 13 september

Op zondag 13 september streken 175 zeilers met hun bootjes neer bij WSV Hoorn voor de 8e editie van de Combi Finale. De dag daarvóór deden ruim 120 zeilers mee aan de clinics met de OCN Kern- en Jeugdploeg en Sailing Team Hoorn.
Gewapend met de allerlaatste tips & tricks van deze zeiltoppers vertrokken de finalisten voor een mooie, veelzijdige en spannende zeildag.

Het Opti C-veld werd uitgezet net ten oosten van de Buitenhaven. Dus ook vanaf de wal was het voor toeschouwers goed te zien hoe de 55 bootjes streden. Weersomstandigheden waren mild en uitdagend. Hoewel de wind nooit echt hard was, kwam hij wel uit allerlei richtingen. Soms draaide de wind in een race meer dan 30 graden en ook weer terug. Ook viel de wind soms helemaal weg en bleven alleen de golven over.

150913 Boet podium Combi FinaleBoet Heijmerink (2e van rechts) kreeg de beker voor zijn 3e plaats van
Pieter Jan Postma (r)
Er waren diverse algemene terugroepen vanwege te vroege starts. Of omdat net na de start bleek dat de bovenboei vanaf de pin-end bezeild was. Voor 4 wedstrijden waren er 8 complete startprocedures nodig. Spanning en sensatie, ook vóórin het wedstrijdveld. Na elke race zag de kopgroep er totaal anders uit.

De 10-jarige Boet Heijmerink (NED 1380) deed mee aan deze finalewedstrijden omdat hij de Combi Amsterdam (oneven) had gewonnen in de C-klasse: ,, Het was erg leuk en gezellig. De wind draaide soms volledig en dan moest je goed opletten. Dat is ook wel moeilijk. Maar je kiest een punt op de wal en als je lager moet varen, dan moet je over stag. Je moest dus goed opletten op de telltales bij de upwind. En downwind moest je goed letten op je zeil, dat ‘ie open staat. Bij één wedstrijd was ik zo goed gestart dat ik toen al de 1e plaats had veroverd.’’

Boet zeilde twee keer naar een 1e plek en werd met maar 14 punten 3e in de C-klasse! Hij kreeg de beker uitgereikt door Pieter Jan Postma, Olympisch zeiler in de Finn. 

Bekijk de uitslagen op www.combifinale.nl
  • Magic Marine

Onze Facebook feed