RIB gestolen, 29er Team Offerman gedupeerd

150918 Manus Offerman in RIB18 september

Hartstikke gedupeerd zijn Manus en Willemijn Offerman. Afgelopen vrijdag kwamen ze erachter dat hun RIB met trailer gestolen is.
Oproepen op Facebook en andere social media hebben nog niets opgeleverd.
Willemijn: ,, De reacties die wij hebben gekregen zijn ateksten zoals "Wat balen". Wij hebben jammer genoeg geen reacties gekregen die gingen over dat iemand de RIB heeft gezien of dat iemand een RIB werkeloos in de tuin heeft staan.’’

Weg
Vorige week wilde het team nog even een paar uurtjes zeilen op de Vinkeveense plassen. Maar dat liep anders: ,, Toen we bij onze vereniging, WVA Vinkeveen, werden afgezet door onze ouders kwamen wij tot de ontdekking dat onze RIB er niet meer was.

Wij belden onze coach of hij misschien de RIB had meegenomen, dat was niet het geval. Op de slagboom, die de weg scheidt van de parkeerplaats voor de boten, zat geen slot meer. Wij belden nog iemand van de vereniging of hij misschien meer wist. En we belden de politie om aan te geven dat onze RIB gestolen was en moesten op het bureau aangifte doen. We zijn uiteindelijk niet meer gaan zeilen. En hebben door dit alles een heel raar weekend gehad,’’ vertelt Willemijn.

,,Voor ons heeft het grote gevolgen. Wij hadden deze boot samen met nog een familie gekocht. Dit zou veel geld schelen; onze coach, Alex Breuseker, kon ons op elk moment coachen en dat wij samen konden beslissen wat wij met de RIB deden.

Ook hadden we een stellage gemaakt zodat onze 29er op de RIB kon staan, hierdoor hadden we maar 2 trekhaken nodig om 3 boten te verplaatsen. Nu de RIB met stellage en al, is gestolen moeten we er voor zorgen dat we een RIB van iemand kunnen lenen zodat onze coach ons tijdens de aankomende wedstrijden en training kan coachen. Het geeft dus veel meer logistieke problemen. Ook moet er weer een nieuwe RIB aangeschaft worden, hopelijk keert de verzekering een goed bedrag uit zodat wij weer een soortgelijke boot kunnen kopen.’’

Omschrijving RIB
De RIB is waarschijnlijk tussen woensdagmiddag 9 september en donderdagmiddag 10 september gestolen.

  • RIB: Valliant v-490, y-nummer is 32 11 YH
  • Motor: Marinier 40 pk
  • Kleur: licht met rode rand en een rode console
  • Staat op wegtrailer met steunen voor vervoer 29er

Manus en Willemijn roepen iedereen op uit te kijken naar hun boot. Weet je meer: bel hen op 06-14588404 of bel de politie.
  • Magic Marine

Onze Facebook feed