ISAF Jeugd WK: mooie resultaten Nederlandse zeilers

Cas en Robin Langkawi 20153 januari, Langkawi (Maleisië)

Het ISAF Jeugd WK begon met flinke wind, maar eindigde met lichte weersomstandigheden. Dat zorgde in een aantal zeilklassen voor verrassingen in de uitslagen. De Nederlandse zeilers wisten uiteindelijk goed stand te houden tussen de topzeilers van de wereld.

Odile en Ismene LankawiLaser Radial
De top drie van het meisje Laser Radial eindigde zoals het begon op de laatste dag. De concurrentie bij de meiden was groot. Mirthe Akkerman is knap als 5e geëindigd. Bij de jongens is Australiër Alistair Young 1e geworden. Zijn voorsprong was zo groot, dat hij op de voorlaatste racedag al wist dat hij de titel zou winnen. Benjamin Wempe werd 17e bij de jongens.

29er
Cas van Dongen en Robin Becker hebben na een mooie start van het evenement ook een aantal mindere wedstrijden gevaren. In de laatste twee dagen van het evenement hebben zich goed weten terug te vechten van de 11e naar de 6e positie.

Vooral bij de 29er meiden zorgde de laatste race voor verrassingen. In de laatste race zaten slechts drie punten tussen de top drie: Finland, Spanje en Denemarken. De Finse en Deense teams eindigden in de middenmoot. Toch wist Finland 1e te worden. Odile van Aanholt en Ismene Usman hadden een mindere start van het evenement met zelf twee races waaruit ze zich hebben teruggetrokken. Maar ze zeilden in race 8 t/m 13 constant in de top 5. In race 10 en 12 werden ze zelfs1e. Overall eindigden ze daarmee op een knappe 8e plek.

29er Boys
Goud - Peter Lin Janezic en Anze Podlogar (SLO)
Zilver - Jackson Keon en Nick Egnot Johnson (NZL)
Brons - Tomas Mathisen en Mads Mathisen (NOR)
6e Cas van Dongen en Robin Becker

29er Girls
Gold - Sirre Kronlof en Veera Hokka (FIN)
Zilver - Laerke Graversen en Iben Nielsby Christensen (DEN)
Brons - Greta Stewart en Kate Stewart (NZL)
8e -Odile van Aanholt en Ismene Usman

Laser Radial Girls
Goud - Maria Erdi (HUN)
Zilver - Hannah Anderssohn (GER)
Brons - Magdalena Kwasna (POL)
5e- Mirthe Akkerman

Laser Radial Boys
Goud - Alistair Young (AUS)
Zilver - George Gautrey (NZL)
Brons - Daniel Whiteley (GBR)
17e- Benjamin Wempe

Bekijk alle resultaten.
  • Magic Marine

Onze Facebook feed