Europees Kampioen 29er 2016: Pieter van Leijen & Daniël Bramervaer

160703 29er Pieter van Leijen Daniel Bramervaer EK 20166 juli

Pieter van Leijen & Daniël Bramervaer hebben het EK 29er 2016 in Tønsberg (Noorwegen) gewonnen. Richard Schuurmans & Quinten Bramervaer werden 2e. De strijd om de eerste plek was bloedstollend! Lees het verslag van Pieter van Leijen:

,,Eindelijk is het gelukt! Europees kampioen 29er, eindelijk die felbegeerde medaille! Het grote doel van onze campagne samen! Zo goed onze voorbereiding was zo slecht ons EK startte. Na de eerste dag stonden we 25e. We stonden op de afgrond om in zilver te belanden! maar, we wisten ook dat vanwege het afwijkende puntensysteem van alles nog mogelijk was en herpakten ons!

Herpakt
De volgende dag hebben we onszelf goed herpakt met 4 ijzersterke wedstrijden, allemaal in de top 5. Dit waren de punten die we nodig hadden. Omdat dit een EK is gaat de puntentelling iets anders, na 2 dagen kwalificaties te hebben gehad word je rank het punten aantal waarmee te de finals in gaat. Voor de eerste race van de Gold fleet stonden we op een moeilijke 15e plaats. Na een goed gesprek met onze coach Dirk Bennen hadden we een game plan en dat werkte!

Na de 1e dag in de finals schoten we naar een 2e plek! Het was nog niet over, want de aftrek moest er nog bij komen en de (niet aftrekbare) 15 punten nekten ons! We konden ons geen slechte wedstrijd permitteren. De spanning was er zeker op de laatste zeildag! Er was namelijk nog geen wind... Als er maar 1 wedstrijd gevaren zou worden dan vliegen de medailles aan ons voorbij! Toch kwam er na 2 uur wachten een steady breeze opzetten die uit eindelijk nog doortrok naar 10-12 knopen. Dit was ons moment!

Nederlanders los
De eerste race waren de Nederlanders los! We hadden de wind door en de snelheid was hoog! Samen met Quinten & Richard (NED 2349) finishten we ver voor de rest van de fleet! Dit was goed! Nog 2 wedstrijden te gaan! Tweede race nam de wind nog iets aan en werd iets meer onstabiel. Zodra Daniel dit opmerkte, zijn we van strategie veranderd. Dit was een goede keuze want dit leidde tot een dik vet paaltje! Met nog 1 race te gaan was het onmogelijk voor ons om nog te verliezen en wisten we het! We zijn Europees Kampioen 29er 2016 geworden!''

Bekijk de uitslagen van de Gold, Silver en Bronze fleet.
  • Magic Marine

Onze Facebook feed