WK Optimist: weinig wind en lange dagen

160715 Optimist WK team Maurits VermeulenVilamoura, Portugal

De nieuwe Wereldkampioen Optimist 2016 is Max Wallenberg (Zwitserland), 2e werd Mathias Berthet (Noorwegen), gevolgd door Muhammad Fauzi Kaman Shah (Maleisië).

De Nederlandse deelnemers hebben niet zo goed gepresteerd. Beste Nederlander was Teun in der Mauer met een 119e positie. Op zijn allereerste WK werd Maurits Vermeulen (NED 3259) 155e in een veld van de beste 255 deelnemers van de wereld. Maurits (op foto: links) is weer terug in Nederland en vertelde TACK Magazine over zijn ervaringen tijdens het WK in Portugal:

,,Eindelijk was het zo ver, het WK! Ik verheugde me er heel erg op na een goede
trainingsweek. Het is mijn eerste WK dus ik was wel een beetje zenuwachtig. Tijdens het WK was er weinig wind, eigenlijk was er maar 1 dag met wind. Jammer want ik had wel zin om een beetje voorruit te gaan.

De resultaten waren misschien niet heel goed maar wij (het WK team hebben het heel erg naar ons zin gehad, en het zat niet mee!). Ik heb heel erg veel geleerd en ben ook zelfstandiger geworden. Het waren lange dagen. Op 1 dag kwamen we zelfs om 20.00 of 21.00 uur van het water, omdat de wind heel laat toenam.

Ons team was leuk. Iedereen hielp elkaar als het niet goed ging met varen of wat dan ook. En ik dank onze coach: Pim die ons heel veel heeft geleerd ondanks het niet mee zat, en onze teamleader Demi die elk dag dat we van het water kwamen altijd wat lekkers had en heel erg gezellig maakte! Het was een ervaring om nooit te vergeten!’’

Bekijk alle resultaten via deze link.
  • Magic Marine

Onze Facebook feed