U4 Workum: van prachtig zeilweer tot pittige golven en harde wind

160904 United 4 Sailing zondag OptimistbaanWorkum

Was het zaterdag zonnig nazomerweer met soms zelfs wat weinig wind, op zondag ging het behoorlijk tekeer op het IJsselmeer bij Workum. De 427 jeugdzeilers hebben dit weekend 7 (Optimisten: 6) wedstrijden kunnen varen. Op zondag zorgden de flinke golven er voor dat het startschip op baan A aan het krabben raakte. Uiteindelijk moest de Nautilus, een van de startschepen, met motorpech door de KNRM worden teruggesleept naar de wal.

Het weekend was de eerste en meteen ook de laatste wedstrijd van Fabienne de Boer (NED 2947) in de Optimistklasse:

,,Dit weekend heb ik voor het eerst meegevaren met een 'grote' wedstrijd, namelijk de United 4 Workum. Dit was toch wel heel anders dan de kleinere Combi's waarbij we maar met maximaal 20 boten waren. Nu ging ik op het grote water met 150 andere boten! Op het moment dat ik daar al aankwam werd het snel druk, onze trailer konden we bijvoorbeeld bijna niet kwijt, maar uiteindelijk kwam ik toch wel bij het Optimistenveld. Eenmaal op het water vond ik het juist veel leuker dan bij een Combi omdat ikzelf ervaring met goed starten mis. Deze startbaan was zeker groot genoeg om 160904 United 4 Sailing zondag Optimistbaan 2een goed plekje te vinden. De wedstrijden gingen voor de rest prima.

Ik weet dat er veel zeilers waren met meer ervaring dan ik, dus een eerste plaats had ik niet verwacht, ik was tevreden met een uitslag in de middengroep. Zondag ging het harder waaien, dus was het wel wat moeilijker om te niet om te omslaan met die hoge golven en harde wind. Deze laatste twee wedstrijden gingen daardoor ook niet al te best bij mij, maar dat vond ik niet al te erg omdat ik zaterdag wel goed had gevaren. Uiteindelijk vond ik dit een erg leuke ervaring, ook al sta ik niet hoog in de scorelijsten. Ik kijk erg uit naar de volgende United 4 wedstrijd, maar dan in een andere klasse!’’

Fabienne werd 120e in een veld van 151 Optimistzeilers. Bekijk hier alle uitslagen


  • Magic Marine

Onze Facebook feed