U4 Roompot: heerlijk zeilweer & lekker veel wedstrijden

160924 U4 Roompot Radiaal26 september

Er konden lekker veel wedstrijden worden gevaren door de 443 deelnemers tijdens de United 4 in de Roompot. De weersomstandigheden waren namelijk top. Op zondagmiddag trok de wind behoorlijk aan naar 5 beaufort. Voeg daar een flinke stroming en dito golven aan toe. Deze combinatie zorgde aan het einde van de zondag wel voor wat uitvallers.

De 29er en de Splashes deelden ook deze U4 één wedstrijdbaan, maar dit blijft een lastige combinatie voor beide zeilklassen en de wedstrijdorganisatie. De 29ers moesten namelijk wachten totdat de Splashes hun wedstrijden hadden gevaren. De Splashes hebben de 1e wedstrijddag 3 heel korte wedstrijden van 20 tot 30 minuten kunnen varen. En de 29ers hebben uiteindelijk maar 4 wedstrijden kunnen varen; 3 op de eerste wedstrijddag en 1 op de tweede.

160924 U4 Roompot 4.7Lastige stroming
Donna-Tinke Huijsmans (NED 2165) is Optimist Benjamin ,,Het ging wel aardig, maar er waren ook momenten dat ik dacht: waarom doe ik dit nou?! Bijvoorbeeld bij het ronden van een boei op een stomme manier; dat ik ‘m ertussen frommel en dan gaat het fout. Ik had ook wel last van de stroming, dat was wel moeilijk. Ik had ook een paar BFD’s (zwarte vlag; gediskwalificeerd vanwege te vroeg over de starlijn, red.), door de stroming werd ik over de startlijn geduwd. Dit weekend was wel anders dan tijdens het trainingsweekend, vorige week. Het was lastiger.’’ Donna-Tinke werd 140e in een veld van 155 Optimisten.

Herstarts
Laser 4.7 zeilster Isis Lodewijk (NED 210986) werd 30e van de 59 deelnemers. ,, Ik heb de boei één keer overvaren, ik had zelf wel ook last van de stroming. Verder ging het op zich wel goed. Er stond een goede wind. Ik vaar nog niet zo lang in de Laser 4.7, ik ben na de DYR vanuit de Optimist overgestapt. Gisteren hadden we wel veel herstarts, dat komt waarschijnlijk door de stroming.’’

Bekijk alle uitslagen via deze link. Foto's staan op de facebookpagina van TACK Magazine.
  • Magic Marine

Onze Facebook feed