Emma Savelon wint Flyer Trofee, Conny van Rietschoten Trofee voor Marit én Dorian

161117 Emma Savelon Flyer TrofeeEmma SavelonEmma Savelon heeft de prijs voor meest opmerkelijke prestatie van een zeiler of zeilteam in het jaar 2016 onder de 21 jaar gekregen. Tijdens de feestelijke uitreiking tijdens het Zeiler van het Jaar Gala kreeg ze de Flyer Trofee voor het behalen van haar Wereldkampioenschap in de Laser 4.7.

161117 Marit en DorianMarit Bouwmeester en Dorian van RijsselbergeDe Conny van Rietschoten Trofee had dit jaar twee winnaars. Marit Bouwmeester en Dorian van Rijsselberge, de twee gouden medaille winnaars van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, kregen tot hun verrassing allebei deze bijzondere Trofee.

Samen met Bart Lambriex & Philip Meijer (Junior Wereldkampioen 49’er FX) was Emma Savelon (16) genomineerd. ,,Ik dacht wel dat ik kans had op het winnen van deze prijs, maar het was wel wereldkampioen tegen wereldkampioen. Dat ik ‘m gewonnen heb is voor mij een eer,’’ vertelt Emma aan TACK Magazine.Hoe vond ze het om met Marit en Dorian te staan op het podium? ,,Ik vind het heel gaaf om zo met ze op het podium te staan. Dat is zo leuk aan de zeilwereld; je kent alle toppers en je ziet ze best vaak. Ja, het zijn helden. Je ziet hoe ze zijn en hoe je bij de top zeilt, daar kan je wat van leren.’’

Ambities
En Emma heeft hoge ambities: ,,Ik vaar nu Radiaal en op de korte termijn zal ik Jeugd WK’s gaan varen en op de lange termijn wil ik graag de Olympische Spelen halen en daar naar goud zeilen.’’ Voorlopig heeft ze wat kleine wedstrijden op het programma staan en aan het einde van het volgende jaar vaart ze het WK. ,,Ik vaar nu net in de Radiaal, dus ik heb geen hoge verwachtingen. Ik merk dat je in de Radiaal meer moet vechten voor je eigen plek. Als ik het maar voor mijn gevoel goed heb gedaan dan ben ik heel blij.’’

Coach van het jaar: Zielhuis
Tijdens de avond werd Jaap Zielhuis Coach van het Jaar 2016. Hij behaalde samen met Olympisch kampioen in de Laser Radial-klasse Marit Bouwmeester, grote successen. Na goud op het WK (2014), zilver op het WK (2015) en goud op het Europees kampioenschap (2016), won Bouwmeester onder leiding van Zielhuis in Rio de Janeiro goud. Jaap Zielhuis neemt per 1 januari 2017 de functie van hoofdcoach bij het Watersportverbond over van Ian Ainslie.

De Mediaprijs voor het mooiste mediamoment(en) van 2016 ging naar zeilfotograaf Thom Touw. De Maas Trofee werd uitgereikt aan Cees Booi voor zijn vrijwilligerswerk voor het Watersportverbond. Sinds 1990 is hij de vaste trainer en technisch steunpilaar bij bijna alle trainingsweken en beheert met een team van 8 mensen het volgbotenpark voor de topzeilers en de logistiek ervan.

Bekijk meer foto’s op onze facebookpagina.
  • Magic Marine

Onze Facebook feed