Regionaal Training Center Zeilen Flevoland is 2e RTC zeilen in Nederland

AAA IMG 7115MUIDERZAND (ALMERE POORT)

Het Regionaal Training Center Zeilen Flevoland is officieel geopend op zondag (5 maart).
Regatta Center & Jeugdzeilvereniging Muiderzand vierden dit feestelijke moment samen met de jeugdzeilers, ouders, trainers en vertegenwoordigers van de provincie Flevoland, gemeente Almere, Topsport Flevoland en het Watersportverbond.

Op het strand, tussen de zeilbootjes, onthulden twee zeilers het nieuwe logo van Regionaal Training Center Zeilen Flevoland. Daarna gingen de Optimist-, Splash, en Laserzeilers snel in hun zeilboten het water op voor hun training.

Naast het kersverse RTC Zeilen Flevoland is er een RTC Zeilen Noord (KWS te Sneek) en een RTC Windsurfen Flevoland (WSC Almere Centraal). René Peeters, wethouder gemeente Almere (Sport en onderwijs), Jaap Lodders, gedeputeerde van de provincie Flevoland en partners in het Regatta Center Muiderzand, Eddy Chevalier en Max Blom, zijn trots op dit tweede Regionale Training Center Zeilen, gevestigd op de Marina Muiderzand (Almere-Poort).IMG 7073

Topsport Flevoland en de provincie Flevoland hebben de status van Regionaal Training Center (RTC) toegekend aan Regatta Center & Jeugdzeilvereniging Muiderzand. Samen gaan ze de Jeugdtalentontwikkeling in de zeilsport op de kaart zetten.

Dankzij de RTC-status kunnen talentvolle zeilers uit de provincie Flevoland uit de omliggende provincies zich verder ontwikkelen en voorbereiden op de (inter)nationale jeugdzeilsport. Andere zeilverenigingen krijgen vanuit Muiderzand ondersteuning bij het vormgeven van trainingen en de begeleiding naar landelijke en internationale wedstrijden.

De zeilers en trainers worden door de hoofdtrainers Roelof Bouwmeester en Sietse-Jan Sietzema begeleid. Zij zijn professionele talentcoaches met Internationale en Olympische expertise (gouden zeilmedaille Marit Bouwmeester, Olympische Spelen 2016). Bouwmeester en Sietzema weten jonge ambitieuze zeilers te motiveren en focus te geven en behoren tot de allerbeste zeiltrainers. Door middel van actieve coaching, begeleiding en de SportVid video leermethode zorgen Bouwmeester en Sietzema voor een hoger niveau van zeilers en trainers.

Kinderen laten zeilen
‘Het jeugdzeilen in Flevoland en in Nederland bevorderen’ is het doel van Jeugdzeilvereniging Muiderzand en Regatta Center Muiderzand. Sinds maart 2015 zijn ze actief op de Marina Muiderzand. De organisatie is net gestart en heeft al veel bereikt samen met vele vrijwilligers. Er worden wedstrijden georganiseerd voor jonge zeilers uit heel Flevoland, maar ook voor landelijke competities in verschillende internationale klassen. Ook vonden er laagdrempelige wedstrijden voor kinderen uit de zeilscholen plaats.

Eén van de andere activiteiten van Regatta Center Muiderzand is Zeilschool Muiderzand. Kinderen van 7 tot 15 jaar leren hier in korte tijd goed zeilen. Ze volgen CWO cursussen en de Basistraining Wedstrijdzeilen van het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen. Hebben kinderen deze certificaten gehaald, dan kunnen ze verder met hun zeilopleiding in teamverband bij Jeugdzeilvereniging Muiderzand.

Jeugdzeilvereniging Muiderzand en Regatta Center Muiderzand werken samen met het Watersportverbond, het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen, de jachthaven Marina Muiderzand en partners zoals Magic Marine en SportVid.

Bekijk ook de website van het Watersportverbond voor meer informatie over Regionale Training Centra.

  • Magic Marine

Onze Facebook feed