Over de 29er

29er-grafischDe 29er is een hypermoderne tweepersoons High Performance skiff met asymmetrische spinnaker en enkele trapeze; een extreme zeilboot gekenmerkt door een modern tuig en een platte romp, waarmee snelheden boven de 20 knopen (!!!) gehaald kunnen worden. Met bijna tweeduizend boten in nog geen vijftien jaar tijd, een eigen internationale organisatie en acht bouwers die overal over de wereld identieke boten afleveren, is het een volwaardige klasse.

De 29er staat garant voor spektakel op het water, uitdagend voor de jeugd, zowel jongens als meisjes. Het is niet voor niks een van de snelst groeiende klasses van de wereld.

Al vijf jaar zet de Nederlandse 29er en 49er klassenorganisatie zich in voor de ontwikkeling van de 29er in ons land. En met succes, er zijn inmiddels 25 boten op de Nederlandse wateren. Bovendien hebben een aantal fanatieke jeugdteams zich omhoog gewerkt tot de internationale top. Wereldkampioen bij de dames en Europees Kampioen zijn prestaties waar we als Nederlandse klassenorganisatie terecht trots op mogen zijn.

Bijna ieder weekend wordt er door de Nederlandse 29er en 49er Klassenorganisatie een training dan wel wedstrijd georganiseerd voor de 29er. Daarnaast verzorgen we jaarlijks een aantal trainingsweken, meestal tijdens de schoolvakanties. Zowel in ons eigen land als daarbuiten wordt er gezocht naar de beste trainers en coaches om de Nederlandse teams zo optimaal mogelijk te trainen en te begeleiden.

De 29er's zijn ook op de grote jeugdevenementen zoals de United4 en de Dutch Youth Regatta vertegenwoordigd.

Kijk voor de wedstrijden hier voor de klassenregels 29er
  • Magic Marine
29er-Klasseorganisatie 29er-100x100
29erspecs-grafisch

Onze Facebook feed